A new exciting franchise: Friitz Belgian Fries!
Tue, 9/11/10 – 18:00 | 83 Comments

A new Belgian Fries franchise was recently launched. It is named Friitz (with double i, pronounce as
[/' f r i: t s /]), inspired by Fritz, the first man known to have opened a fry …

Read the full story »
Belgian Fries around the World

Belgian Fries and fry shops around the world: an overview of what is happening with Belgian Fries on our planet.

f-Commerce

Thinking of starting your own Belgian Fry business. Check here for more details.

Frietkot (fry shop)

Every day more disappear from the Belgian landscape: the “frietkot” or “fritkot”. Information and lots of pictures of the typical fry shacks.

I need your help

My aim is to make this website the most complete resource on (Belgian) Fries … but I need your help for more information and pictures! So if you have any news, please let me know.

My Belgian Fries Travels

About me travelling the world as the Missionary of the Belgian Fry.

Home » In de krant (articles in Dutch)

Frituur aan Steenplein is eindelijk open

Submitted by mich on Wednesday, 3 December 2008No Comment - 15,248 views

ANTWERPEN – Zaterdag, net voor de ‘Week van de Friet’ begon, hebben de nieuwe uitbaters Herta Segers en Luc Van Ranst eindelijk hun frituur aan het Steenplein kunnen openen. Al staat er voorlopig nog een tijdelijk kraam tot het echte frietkraam klaar is.

Toen Herta Segers en Luc Van Ranst half maart de bieding wonnen die de stad organiseerde voor de standplaats aan het Steenplein en het nieuwe frietkraam mochten uitbaten, dachten ze binnen enkele maanden open te kunnen gaan. Maar uiteindelijk moesten ze wachten tot eind vorige week voor ze frieten konden beginnen bakken.

Nu is het eindelijk zover: zaterdagochtend ging het kraam na al die tijd open. Erg druk was het nog niet, vertelt Segers. Maar ze heeft er alle vertrouwen in dat de mensen de weg naar hun frituur wel zullen vinden.

Dat kraam heeft flink wat moeilijkheden veroorzaakt. Want volgens de vergunning van de stad moest het een wit kraam zijn, terwijl Segers en Van Ranst liever een andere kleur hadden gezien. Meer nog, ze hadden zelfs al een geel kraam besteld, maar dat kon gelukkig nog veranderd worden.

Toen alle vergunningen eindelijk in orde waren, bleek er geen elektriciteit te liggen. Er lag wel een kabel van Electrabel, maar daar stond geen stroom op. Het duurde tot eind vorige week voor dat in orde gemaakt kon worden.

Segers en Van Ranst hebben nu een tijdelijk kraam gehuurd tot hun eigen frietkot klaar is. En ook dat huurkraam bleek een probleem te creëren. Want ook dat moest wit zijn, zegt Segers. ‘En dat wisten we niet. Dat stond niet in de vergunning.’ Maar ook dat probleem is ondertussen opgelost en we kunnen dus eindelijk frietjes eten op het Steenplein. (lej)

Het Nieuwsblad – 3.12.2008

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.