A new exciting franchise: Friitz Belgian Fries!
Tue, 9/11/10 – 18:00 | 83 Comments

A new Belgian Fries franchise was recently launched. It is named Friitz (with double i, pronounce as
[/' f r i: t s /]), inspired by Fritz, the first man known to have opened a fry …

Read the full story »
Belgian Fries around the World

Belgian Fries and fry shops around the world: an overview of what is happening with Belgian Fries on our planet.

f-Commerce

Thinking of starting your own Belgian Fry business. Check here for more details.

Frietkot (fry shop)

Every day more disappear from the Belgian landscape: the “frietkot” or “fritkot”. Information and lots of pictures of the typical fry shacks.

I need your help

My aim is to make this website the most complete resource on (Belgian) Fries … but I need your help for more information and pictures! So if you have any news, please let me know.

My Belgian Fries Travels

About me travelling the world as the Missionary of the Belgian Fry.

Home » In de krant (articles in Dutch)

Wijkagent Jan Smeets verlaat de politie voor een eigen frituur

Submitted by mich on Saturday, 21 June 2008One Comment - 11,171 views

ZELZATE – Wijkagent en hoofdinspecteur Jan Smeets stond gisterenmiddag voor het eerst in het frietkot dat hij vanaf nu samen met zijn echtgenote Petra Verstraeten op de Grote Markt uitbaat. De politieraad had hem daarvoor de avond voordien twee jaar onbetaald verlof toegestaan.

De 37-jarige Jan Smeets werkt al zestien jaar als wijkagent in de politiezone Puyenbroeck. Zijn echtgenote was verkoopster in een warenhuis. In de Zelzaatse buurten De Katte en Vogelzang kennen ze Jan als de sympathieke en volkse wijkagent.

‘Sommigen zullen schrikken als ze hier voor het eerst een pakje friet komen halen en mij achter de kook- en bakpotten zien staan, al gaat het nieuws nu al als een lopend vuurtje rond’, zegt Smeets. Samen met zijn vrouw neemt hij het frietkot Tina over, een zaak die ooit tot de top drie van de Belgische ambulante frietzaken behoorde. Tina zelf start recht tegenover de frituur haar eigen tearoom Cortado, in de voormalige zaal Scarlet.

‘Ik heb veel vrienden die een eigen horecazaak hebben en ik wilde altijd al zoiets doen. Maar mijn ouders hebben me dat steeds afgeraden en daarom ging ik dan maar bij de politie. Nu we wat geld bijeen gespaard hebben, wagen we onze kans om deze bloeiende zaak over te nemen. Het is een beetje een droom die uitkomt’, lacht Jan Smeets.

‘We zullen iedere dag open zijn, ‘s middags en ‘s avonds, behalve op donderdag. Ik sta nu tussen mijn klanten op het moment dat ze vrij en ontspannen zijn. Vroeger was ik als wijkagent van dienst als de mensen thuis waren, een heuse verandering dus. Ik ken heel veel volk en ben ook actief in de voetbal. Hou daarbij ook in gedachten dat deze zaak voor de overname zeer goed draaide, en dan denk ik dat we samen een succesverhaal beginnen’, besluit ‘Jantje de agent’ met nu een witte schort.

Het Nieuwsblad - 21.6.2008

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.