A new exciting franchise: Friitz Belgian Fries!
Tue, 9/11/10 – 18:00 | 83 Comments

A new Belgian Fries franchise was recently launched. It is named Friitz (with double i, pronounce as
[/' f r i: t s /]), inspired by Fritz, the first man known to have opened a fry …

Read the full story »
Belgian Fries around the World

Belgian Fries and fry shops around the world: an overview of what is happening with Belgian Fries on our planet.

f-Commerce

Thinking of starting your own Belgian Fry business. Check here for more details.

Frietkot (fry shop)

Every day more disappear from the Belgian landscape: the “frietkot” or “fritkot”. Information and lots of pictures of the typical fry shacks.

I need your help

My aim is to make this website the most complete resource on (Belgian) Fries … but I need your help for more information and pictures! So if you have any news, please let me know.

My Belgian Fries Travels

About me travelling the world as the Missionary of the Belgian Fry.

Home » In de krant (articles in Dutch)

Glen’s Friet Mobiel zet familietraditie voort

Submitted by mich on Wednesday, 14 May 2008No Comment - 18,451 views

Mobiele Meerbeekse frituur rijdt opnieuw uit

NINOVE – Vorig jaar hield Etienne Simoens het na liefst dertig jaar voor bekeken met zijn rijdende frituur die via Meerbeke een vaste route had naar het Ninoofse centrum. Zoon Glen Simoens pikt nu met Glen’s Friet Mobiel de draad weer op.

Het is vreemd dat zoon Glen de rijdende frituur niet meteen overnam toen zijn vader op rust ging, maar daar had hij zo zijn redenen voor. ‘Ik volgde een opleiding als kok en volgde ook cursussen als sommelier. Intussen ben ik klaar met mijn opleidingen en kan ik wel aan de slag. De frituurzaak van mijn vader boeide me wel en dus hapte ik toe’, lacht Glen.

Vader Etienne had intussen zijn rijdende frietkraam verkocht. ‘Gelukkig aan een Nederlander zodat die hij hier in de streek niet kan opduiken’, zegt Etienne. ‘Hoe dan ook moest Glen een nieuwe frituurwagen laten bouwen. Dat duurt wel acht maanden, want kant en klaar is zoiets niet te koop. Een frietmobiel bouwen, betekent dat je een normale wagen binnenin volledig ontmantelt om er dan achteraan een kast te laten inbouwen. Niet zo simpel hoor, want tegelijkertijd moet je wel aan alle normen blijven voldoen, zodat je door de technische controle geraakt. Het vergt een serieuze investering, maar mijn zoon heeft het voordeel dat hij met een bestaand cliënteel kan doorwerken’, vertelt Etienne.

‘Terwijl de bouw van Glen’s Friet Mobiel aan de gang was, zaten we niet stil. De komende maanden ben ik haast volgeboekt voor doopfeesten en verjaardagsfeesten. Ik zet alles op computer en voer een modern management’, zegt Glen.

Dergelijke feesten doet Glen graag. ‘Dat betekent voor ons dat we vaak in één moeite dertig of meer klanten bedienen. Ook voor de klanten is de formule interessant, want de mensen hebben geen afwas of overlast. Onze prijzen zijn vergelijkbaar met die van een frituur, zodat we binnen het budget vallen van de meeste mensen. Enkel als klanten ver van onze gebruikelijke route gevestigd zijn, rekenen we ook een verplaatsingsvergoeding aan.’

Etienne Simoens twijfelt niet aan de succesformule, maar hij begrijpt wel dat rijdende frituren niet als paddenstoelen uit de grond rijzen. ‘Je staat voor een zware investering met de frituurwagen en dat betekent een zwaar financieel risico, met onzekerheid over het klantenbestand. Bij mijn zoon Glen ligt dat anders, want hij kan voortborduren op een bestaand cliënteel en bovendien is onze frietmobiel een traditie in Ninove. Uit onze standplaats in het Meerbeekse Hemelrijk trokken we vorige vrijdag bij de opening naar de Pollarestraat waar we tussen 18.30 en 23.15 uur stonden. We geraakten er niet weg, zoveel volk was er’, zegt Etienne fier.

Info en boekingen op 0479-79.18.14.

Wim Redant in Het Nieuwsblad – 14.5.2008

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.